facebook

Over mij

Mijn verhaal:

Toen ik op mijn 15e voor het eerst dokter Phil op TV zag wist ik wat ik wilde worden. Ik zou psychologie gaan studeren en zo gezegd, zo gedaan.

Het plan was om na mijn studie mijn eigen praktijk te starten. Maar zoals ik dat vroeger vaak deed als ik iets spannend vond, heb ik mij laten leiden door de mening van de mensen om mij heen bij het kiezen van mijn specialisatie. Ik ging voor veilig en koos een andere afstudeerrichting in de psychologie, omdat dit “meer zekerheid” zou bieden.

Ik kan mij de dag nog goed herinneren dat ik een aantal jaar geleden een salestraining volgde. Ik keek naar de trainster en dacht “dat wil ik ook”. Dus ik maakte de sprong in het diepe. Ik werd trainer, om er vervolgens achter te komen dat dit niet als vanzelf ging. En weer waren ze daar, al mijn “onzekerheden”. Kon ik het wel? Had ik wel in huis wat er voor nodig was? Alleen deze keer besloot ik om er niet aan toe te geven. Het was niet makkelijk, maar ik wilde van het trainen een succes maken.

Ik heb toen mijn gevoel van falen met mijn leidinggevende gedeeld en daardoor één van de mooiste cadeaus gekregen die iemand mij ooit gegeven heeft. Hij zei “Nicole, ik weet dat jij hier zo goed in kunt zijn, maar alleen JIJ bepaalt of jij jezelf gaat toestaan om te gaan shinen.”

Zijn vertrouwen in deed mij zo goed, vooral omdat ik dat zelf nog niet had toen. Ik heb een goede coach gezocht en ik deed alles wat hij zei. En met succes! Mijn persoonlijke ontwikkeling is als een speer gegaan vanaf dat moment. Ik groeide in mijn rol voor de groep, ik leerde enorm veel over mezelf, over mensen en het menselijk gedrag in het algemeen. Mijn zelfvertrouwen werd groter en één van mijn meest waardevolle ervaringen is dat ik geleerd heb hoe ik de stem van mijn gevoel kan herkennen.

De daarop volgende jaren heb ik geleerd hoe om te gaan met mijn onzekerheden en hoe ze mij kunnen helpen in plaats van dat ze mij blokkeren. Ik sta mezelf nu toe om mijn eigen ruimte in te nemen en ik luister naar wat mijn gevoel mij vertelt. Het is een onderdeel van mijn persoonlijke missie geworden om alleen nog maar beslissingen te nemen waar ik gelukkig van wordt en om andere vrouwen te helpen en inspireren om hetzelfde te doen. En vanuit het volgen van mijn hart kwam mijn oude droom weer omhoog en is mijn eigen business geboren.

Ik weet nu dat de beste versie van mezelf altijd voorbij mijn ‘ja, maar…’ ligt.

Wat je over mij moet weten:

Het is mijn persoonlijke missie alleen nog maar beslissingen te nemen waar ik gelukkig van word. In mijn coaching gesprekken en trainingen begeleid ik vrouwen, zoals jij, om ook alleen nog maar beslissingen te gaan nemen waar jij gelukkig van wordt. Ik ben er van overtuigd dat we onze mate van succes het beste kunnen afmeten aan hoeveel plezier we ervaren in ons leven.

Ik ben altijd aan het leren omdat ik mijzelf continu wil ontwikkelen en omdat ik zie dat anderen de kennis en inzichten die ik deel snel toe kunnen passen in hun leven, met grote en kleine veranderingen tot gevolg.

Ik kan mezelf en het leven soms een beetje te serieus nemen maar gelukkig moeten mensen wel vaak om mij lachen.

Ik hoor regelmatig dat ik op het eerste gezicht vooral lief overkom, maar als mensen mij beter leren kennen dan zeggen ze vaak dat er een tough cookie in mij zit.

Deze verassende combinaties en dualiteit herken ik zelf op vele vlakken. Zo duik ik graag in de theorie aan de ene kant en wil ik alles begrijpen wat ik leer over ons menselijk gedrag. Aan de andere kant vertrouw ik iedere dag volledig op de werking van mijn gevoel, de wet van de aantrekkingskracht en dat wat onzichtbaar is.

Mijn visie op ontwikkeling:

Mijn visie op ontwikkeling is wij allemaal alles in ons hebben om te creëren wat we willen. Het enige wat je hoeft te doen is om vanuit je hoofd (met al haar onzekerheden, oordelen en niet helpende overtuigingen) naar jouw gevoel te gaan leren luisteren zodat je van daaruit nieuwe en geïnspireerde acties kunt nemen.

Dus stoppen met leven vanuit loyaliteit naar de ander of vanuit “zekerheid” en starten met te gaan leven op jouw voorwaarden.

Voorbij de ‘ja, maar…’ liggen al jouw verlangens.

Weetjes over mij zodat je mij nog iets beter leert kennen:

Ik ben gek op gezelligheid en lekker eten. Samen tafelen en persoonlijke en inspirerende gesprekken voeren met lieve mensen: mijn familie, vrienden en leuke collega’s, daar word ik heel blij van.

Ik houd van de Engelse taal en mix ze graag door mijn Nederlands omdat ik de woorden en uitdrukkingen vaak mooier vind.  Plus, er is dat linkje met mijn achternaam of course ;-).

Ik ben graag buiten; een lange wandeling over het strand, in het bos of op de hei, het liefst midden op de dag in het zonnetje, geeft mij veel rust, maar ook nieuwe energie en inspiratie.

Ik ben gek op komische series zoals the New Girl, The Big Bang Theory, Friends. Sheldon, Schmidt.. Love them! Te grappig en heerlijk lachen en mijn verstand even op nul.

Ik word blij van food for my soul. Mijn Facebook is dan ook een walhalla van inspirerende quotes, briljante law of attraction coaches, inspirators en self made people die de mooiste tips en ervaringen delen, all of the time.

Sushi is altijd een goed idee.

Ik lees enorm graag en heb in elke kamer in mijn huis boeken liggen. Tot aan de badkamer aan toe. Ik lees vaak meerdere boeken tegelijk en ik lees het allerliefste over waarom wij mensen doen zoals we doen (lees het menselijk gedrag in het algemeen) en alles over de wet van aantrekking.

Ik ben gek op zoetigheid. Ik kijk in een restaurant altijd als eerste naar de dessertkaart zodat ik weet of ik mijn keuzes daarop aan ga passen.

Ik hou van Roze.

Zou je graag kennis willen maken?

Heb jij het gevoel dat ik jou kan helpen met het nemen van jouw next step, vul dan mijn contactformulier in via de bovenstaande button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar jouw reactie!

1 + 9 =